Startsida / Inlägg

Stay in shape i Tokyo

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Det är inte svårt att hålla formen i Tokyo. För mig som skönhetsredaktör är det ett himmelrike att vara här. Det vimlar av salonger, spännande skönhetsmetoder och högteknologiska apparater. Faktum är att det svenska företaget Powerlite har sitt huvudkontor i Japan, i Naka-meguro, tre stationer från Roppongi där jag bor.

Sagt och gjort, eftersom jag missade pressvisningen i Stockholm som företaget höll för sin nya multimaskin, powerliteinshape, tog jag mig till deras kontor här istället. Peter Holjö som flyttade hit for 20 år sedan har startat företaget Powerlite tillsammans med sin bror Mats och nu har företaget 35 anställda.

Skärmavbild 2010-11-24 kl. 14.35.12.png
Peter Holjö VD på Powerlite visar hur ultraljudet fungerar i den nya powerlitestayinshape-maskinen fungerar.

 

Den nya supermaskinen är en femstegsraket där man skräddarsyr olika behandlingar utifrån behov och person.

– Den här nya maskinen jobbar på djupet med olika kroppsformande metoder. Den har både infravärme, ultraljud och bindvävsmassage i en och samma maskin. Man kan uppnå fler resultat med den här nya maskinen än vad vi kunnat erbjuda tidigare, förklarar Peter.

I Japan är man mycket för olika ritualer. Gå till ett badhus här och du förstår vad jag menar. Den här maskinen har massor av funktioner, men vill du exempelvis bara ha en vakummassage behandling så går det bra.

– Powerliteinshape slankar till, formar kroppen och sätter igång blodcirkulationen under en och samma behandling. Smärta och inflammation i kroppen beror på att vätska stagnerar i kroppen och det var när jag själv fick inflammation i lederna som jag fick idén till den här multimaskinen, berättar Peter Holjö.

Upp till bevis. 

Jag blir omhändertagen av behandlingsassistenterna Koma Tsubara Meiko och Yabe Keiko som börjar med att mäta min mage och stuss. Sedan turas de om att behandla min mage och rygg utifrån de olika metoderna som maskinen behärskar. Ultrajudet påståss slå sönder fettcellerna och sedan är det dags för kroppsstrumpan och massagen med infraljuset. Behandlingen är behaglig och gör inte ont.

Skärmavbild 2010-11-24 kl. 14.36.43.png
Koma Tsubara Meiko behandlar min mage.
Skärmavbild 2010-11-29 kl. 15.56.48.png
Undrar hur kronsessan håller formen? Smygfotade det här fotot på Peters kontor medan han hämtade kaffe.

 

 

Efter fyrtiofem minuter är det klart och det är ”size check”, som Koma Tsubara säger. Midjan åkte in med sju centimeter och stussen med sex centimeter. Inte illa. Och ja, vi mätte på samma plats.

Skärmavbild 2010-11-24 kl. 14.40.29.png
Size check…

 

I Sverige hittar du behandlingen på

http://www.dinsalong.com

 

Förutom Powermaskinen har jag testat traditionell ”Hinoki-bark”- bahandling här i Tokyo. Det ser ut som sand, men det är finmald bark som reagerar med ett enzym och blir sjuttio grader varmt. Efter 10 minuter i det här bark-spat svettas du i en halvtimme och det sätter rejäl fart på cirkulationen. Bra för reumatiker och artrosdrabbade, berättar Keiko Hamazol som tar hand om mig och begraver mig i barken på Lani Ola salongen i Minatoku. Jo vars. Också avsmalnande. Jag kommer att försvinna om jag fortsätter med detta :-).

 

Skärmavbild 2010-11-29 kl. 15.51.55.png
Levande begravd…Traditionell Japanskt bark- spa på Lani Ola

 

 

http://www.laniola-tokyo.net/

Adress: Azabu 502 2-13-19

Nishi Azabu – Minatoku

Tel: 03- 5464 55 22

 

När jag var i Tokyo för fyra år sedan var det syrebarer som gällde. Nu är det  syrekapslar som tagit över som trendbehandling här. De finns överallt på salonger och sägs sätta igång metabolismen och läkningsprocesser i kroppen. Mer utförligt reportage om min timme i en syrekapsel kommer framöver i Söndagsbilagan.

Skärmavbild 2010-11-29 kl. 15.53.06.png
Inte så kaxig som jag ser ut. Syrekapsel på Aquaedariakliniken i Ginza, Tokyo.

 

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB