Startsida / Inlägg

Blue monday

av Tommy Gunnarsson

Måndag. Början på veckan och nya tag. Också en dag för nostalgi, vill jag hävda. Jag bjuder på den här bilden från min nu svunna barndom:

jag jordgubbar.jpg

Mannen till höger är min morfar som med milt överseende hjälper mig ett rensa jordgubbar. Ser ut att gå så där. Minns ni hur jordgubbar smakade förr? Visst var de mindre och så himla mycket sötare? Bilden är tagen i Karlskoga där morfar fortfarande bor. Om jag minns rätt så har vi plockat jordgubbarna på ett självplockeri vid sjön Skagen. Blev väl inte så mycket plockande för min del. Mamma och pappa lät mig nog hållas där i jordgubbslandet. ”Pappa pappa pappa, titta vilken konstig pinne!” eller ”Mamma mamma mamma vet du? Jag gillar jordgubbar”. Av den gula badrocken att döma var jag nog så kladdig av jordgubbstjuvätande att jag fick duscha.

Den som är skarpögd kan se pappa skymta i fönstret. Han fotograferar med en Minolta. Då, (kan det vara 1973?), var den top of the line. Han har fortfarande kvar den. 

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Paula Westerberg, Frida Westergård, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB