Startsida / Inlägg

Här ska du äta i sommar!

av Tommy Gunnarsson

Less på ”rödspätta” och ”köttbullar” på trötta, fula vägkrogar? Varen icke orolig. Lösningen är nära nu.

Allas vår Tore har redan hyllat Gyllene uttern i Gränna. Jag gör det också. En vägrestaurang, med betoning på restaurang, som är allt det där man vill att det ska vara. Vita dukar. Bordsservering. God mat, ja, god. Dessutom med en bedövande vacker utsikt över Vättern. Men det ingår. 

gylleneuttern.jpg

Jag och frugan njöt av kall inkokt lax med fransk potatissallad. Lätt, fräsch vägmat fjärran från den där vissna, dystra, feta maten man annars ser överallt. Vi säger hej då till Tönnebro och Hakke (eller vad det heter nu för tiden) och säger hej till Gyllene uttern. Vi syns igen.

Tips 2: Ska du norrut på E4:an i sommar bara måste du ta en sväng förbi Skärså och Restaurang Albertina. Slå dig ner bland rutiga dukar och andas ut. Titta lite på båtarna och lyssna. Just det, inga bilar som drar förbi i 130 knyck. Det är tyst och skönt. Du ska självklart välja deras Strömmingstallrik med fyra sorters strömming: lökströmming, strömmingsflundra, böckling och sotare för futtiga 110 kronor. Smaklig spis!

Skärmavbild 2010-06-14 kl. 14.01.22.png
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB