Startsida / Inlägg

Alla fläskpannkakors heliga moder!

av Tommy Gunnarsson

Ni som försökt vet ju. Det går bara inte att få den där höjden på fläskpannkakan som farmor/mormor alltid fick! Man letar med febrig desperation recept, kollar med gamla släktingar och mixtrar med mängden mjöl etc. Men nu törs jag påstå att jag hittat världens bästa recept på fläskpannkaka.

Hittade ett recept som löd:

6 dl mjölk

2,5 dl vetemjöl

1,5 tsk salt

3 ägg.

Bacon eller annat fläsk man gillar.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Jag använde varmluftsugn och då har man lite mindre värme.

2. Blanda mjöl och salt. Häll på hälften av mjölken och vispa till en fin smet. Häll i resten av mjölken. Vispa. Sist i med äggen. Vispa.

3. Skär/klipp baconet i bitar och lägg i långpannan. Låt dom bli smått gyllene och fina. Vill man synda en smula så gör man som jag: lägg i lite extra smör precis när de börjat få färg och, låt smälta och blanda runt. Det blir jättegott.

4. In i ugnen i 20-25 minuter. 

Och det här receptet har jag följt förr med platt resultat. Ergo: dags för förbättring.

Addera ett ägg och cirka 1,5 tsk bakpulver, et voilà! Maken till välskapad fläskpannkaka får man leta efter!

flarrepankis.jpg
  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB