Startsida / Inlägg

Jag längtar efter julefrid

av Erika Scott, Aftonbladet

Fem dagar kvar till julafton. Är du pyntstressad? Inte jag. För i år blir det varken ringdans runt granen eller griljerad skinka hemma hos familjen Scott. Min man Dan jobbar större delen av julhelgen, vilket gör att barnen valt kalkonmiddag med kusinerna och farmor i England framför mig och ”Kalle Anka”.
Om jag är sårad?
Inte ett dugg, snarare lättad. En känsla jag kämpar lite, lite med för att inte ha dåligt samvete för. Men mina väninnor har hjälpt mig. När jag har berättat om mina julaftonsplaner (bok- och dvdfrossa tills Dan går av sitt skift, då dricker vi skumpa och käkar oxfilé) har de avundsjukt suckat: ”Oj, vad skönt det låter”.
Ja, visst gör det? Det låter som ”julefrid” i ordets rätta mening. Åtminstone i mina öron, eftersom alla i familjen (förutom min man då kanske, som jobbar) får göra det de själva vill, utan att någon surar ur för det. Jag ska till exempel också ta långa sovmorgnar, gå många skogsrundor med hunden och gosa med våra fyra kattungar tills jag är så utvilad att det kryper i kroppen och jag börjar frosta av frysen och diska lampkupor.
Och jag är inte ensam om att fira en ”alternativ” jul i år. Söndags krönikör Mats Strandberg drar till London med en bästis för att softa, shoppa och strosa, medan vår favoritfru i Hollywood, Maria Montazami ska snöra på sig skridskorna och göra piruetter tillsammans med maken Kamran vid Rockefeller Center i New York. 
Mer om hur både Montazamiklanen och andra populära svenska kändisar förhåller sig till julen får du veta i dagens Söndag, för på sidorna 10-16 är det rena rama kändisjulfesten. 
Skön läsning – och god jul, förstås!

 

IMG_0477.JPG
Två av fyra kattungar som behöver julgos
 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB