Startsida / Inlägg

En Gucci är i stan

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Italienskan Patrizia Gucci vars gammelfarfar startade Gucciföretaget för nittio år sedan är i Stockholm för att presentera tankarna bakom designen hon gjort för IDUN:s mineralsmink. Det var en välfyll pressvisning på White Room i Stockholm när Lets face it – teamet, presenterade sin nya apotekssatsning. IDUN.

Skärmavbild 2011-03-08 kl. 17.26.42.png
Patrizia Gucci på IDUN:s presskonferens på White Room i Stockholm

 

Conseptutvecklaren Angela Ljungqvist träffade Patrizia Ljungqvist på en utställning i Budapest. Dynamik uppstod och Patrizia tillfrågades om hon ville tolka den fornnordiska asagudinnan IDUN i mineralserien som lanseras i Sverige på 100 särskilt utvalda Apotek i april.

– Det var en stor ära för mig att få göra detta. Jag har alltid beundrat de svenska kvinnorna. De är långa och ståtliga och alla är så vackra, det är ingen myt. Ni lever också väldigt när naturen och vildmarken och jag ville förmedla den känslan i mina målningar berättar Patrizia Gucci när jag får en pratstund med henne.

Skärmavbild 2011-03-08 kl. 17.27.25.png
Angela Lundqvist på Lets Face it förklarar att IDUN är utvecklad för den nordiska hyn.

 

När det kommer till innehållet så kallar Angela Lundqvist IDUN mineralserie för en ny generation mineralprodukter, fria från bismuth, krom- och nickel och konserveringsmedel. Till sin hjälp att utforma innehållet tog Angela Ljungqvist välrenommerade docent i experimentell dermatologi, Marie Loden.

Skärmavbild 2011-03-08 kl. 17.26.19.png
Kemiexperten Marie Loden har varit med och utvecka den nya svenska mineralserien

 

–  Produkterna innehåller 100 procent högrenade mineraler och är helt fria från tillsatser, utfyllnadsämnen och restprodukter. Mineralerna har blivit renade från bland annat nickel, krom och mikroorganismer för att passa allergiker och personer med känslig hud. Bismuth tog vi bort eftersom det i vissa tester visat sig kunna penetrera ner i talgkörtlarna och vid svettning utlösa klåda hos vissa känsliga personer, förklarar hon.

Skärmavbild 2011-03-08 kl. 17.32.50.png
Konstnären Patrizia Guccis tolkning av den svenska kvinnan

 

”IDUN, som representerar den svenska kvinnan i mina målningar är mycket feminin och en kvinna med karaktär. Hon är kvinnan som uppskattar den andlighet hon finner i naturen, och hon hyser respekt för allt levande. Dagligen hämtar hon sin energi från den fria naturen, och elementen jag använt för att illustrera detta i mina bilder är vatten, växter och jordfärger.” Patriza Gucci om sin design för IDUN

Håll utkik efter en längre intervju med Patrizia Gucci i Söndagstidningen framöver.

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård, Elvira S Barsotti och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB