Startsida / Inlägg

Finska bäst på fillersbehandlingar när Inject Academy Awards avgjordes 2011

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

I helgen arrangerades Europas första Inject academy awards på Läkaresällskapets lokaler i Stockholm. En tävling öppen för läkare och sjuksköterskor som använder fillers som arbetsredskap. Initiativtagare till priset var det franska fillersproducenten Stylage, Martina Richters på Skinplan och Svensk förening för Estetisk Plastikkirurgi.

Skärmavbild 2011-10-17 kl. 16.58.07.png
Näskirurgen P.O Haraldsson visade hur fillersbehandling kan ersätta näskirurgi.

När plastikkirurgen P.O Haraldsson från Stockholms näskirurgiska klinik gjorde en fillersbehandling på en krökt näsa, så undrade jag hur jag skulle klara mig igenom dagen. Det var mycket sprutor, plasthandskar och nålstick om jag säger så. Inte en vanlig dag på jobbet för mig, tro mig. Det positiva var att vi i juryn var ganska överens om hur startfältet skulle fördelas när det kom till prisutdelningen framåt kvällen, vilket var ett kvitto på samsynen i den här expertgruppen var hög. Teknikerna går ju framåt hela tiderna och trenden ligger på rörliga nålar med trubbig spets som inte gör så mycket skada i vävnaderna. En annan aspekt är att behandla med så få stick som möjligt för att undvika infektionsrisker.

Skärmavbild 2011-10-17 kl. 16.57.06.png
Sjuksköterskan Sofia Kazakov visar behandlingsschemat för juryn.
Skärmavbild 2011-10-17 kl. 16.59.38.png
Kazakov in action

Tanken var att sätta fokus på hur viktigt det är att vara utbildad i anatomi, den hygieniska aspekten och konstnärligt handlag. I Sverige finns det, ännu så länge, ingen reglerad lagstiftning för injektioner av fillers. I dag får vem som helst injicera fillers vilket man som konsument måste känna till. När jag blev tillfrågad att ingå i juryn svarade jag självklart jag eftersom det är ett bra initiativ att sätta fokus på att utbildning är A- och O i den här branschen.

Skärmavbild 2011-10-17 kl. 16.38.38.png
Vinnarna i 2011 Inject Academy Award 2011, Kathrin Isaksson, sjuksköterska, PO Haraldsson, plastikkirurg och Sofia Kazakov, sjuksköteska

 

Vann gjorde finskan Sofia Kazakov, sjuksköterska från Clinic Estetic i Helsinfors som gjorde en total ansikts- refinish. Tvåa kom näskirurgen P.O Haraldsson som gjorde en näsrekonstruktion och trea var Kathrin Isaksson från APS (Artstic Plastic Surgery) i Göteborg som sjorde en läppfyllning.

Juryn bestod av fyra storfräsare och jag; Dr Jan Samuelsson, plastikkirurg och ordförande i Svensk förening  för Estetisk Plastikkirurgi, docent Ralf Sundberg, Kirurg vid Lasergruppen i Malmö, Dr Birgit Stark, plastikkirurg Karolinska Institutet. Michael Cheron, VD Laboratoire Vivacy, Dr Pyra Haglund, plastikkirurg Stureplanskliniken och Agneta Elmegård, skönhetsredaktör på Aftonbladet Söndag.

Skärmavbild 2011-10-17 kl. 16.58.45.png
Juryn vid Inject Academy Awards 2011, docent Ralf Sundberg, Jan Samuelsson, plastikkirurg och ordförande i Svensk förening för Estetisk Plastikkirurgi, Dr Birgit Stark, plastikkirurg, Michael Cheron, VD Laboratoire Vivacy, Agneta Elmegård, skönhetsredaktör på Aftonbladet Söndag och Dr Pyra Haglund, plastikkirurg Stureplanskliniken.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB