Parmesanpanerad kycklingfilé
avMånga läsare har hört av sig till vår matredaktör Johan Gunnarsson och tackat för receptet på ”den godaste kycklingen jag har ätit”. Så här, alla vänner som missade tidningen med den permesanpanerade kycklingfilén, kommer receptet igen:
Parmesanpanerad kycklingfilé, 4 portioner
4 kycklingfiléer
2 ägg
2 dl ströbröd
1 dl finriven parmesan
1 dl finriven stark ost, gärna lagrad cheddar
1 tsk torkad dragon
Salt
Vitpeppar
Smör
Gör så här:
1. Skiva kycklingfiléerna till två tunnare skivor.
2. Vispa äggen och lägg i kycklingskivorna.
3. Blanda ströbröd, parmesan och osten tillsammans med dragon. Vänd sedan kycklingbitarna i paneringen, det ska täcka runt om. Låt gärna köttbitarna vila i kylen en stund så sätter sig paneringen bättre.
4. Stek kycklingbitarna i smör, några minuter på varje sida. Salta och peppra efter smak.
Servera tillsammans med ris eller rostade grönsaker och en god chutney.
Recept: Johan Gunnarsson Foto: Sara Ringström