Startsida / Inlägg

Parmesanpanerad kycklingfilé

av Mats Strandberg i Söndag
chicken.jpg

Många läsare har hört av sig till vår matredaktör Johan Gunnarsson och tackat för receptet på ”den godaste kycklingen jag har ätit”.  Så här, alla vänner som missade tidningen med den permesanpanerade kycklingfilén, kommer receptet igen:

Parmesanpanerad kycklingfilé,  4 portioner

4 kycklingfiléer

2 ägg

2 dl ströbröd

1 dl finriven parmesan

1 dl finriven stark ost, gärna lagrad cheddar

1 tsk torkad dragon

Salt

Vitpeppar

Smör

Gör så här:

1. Skiva kycklingfiléerna till två tunnare skivor.

2. Vispa äggen och lägg i kycklingskivorna.

3. Blanda ströbröd, parmesan och osten tillsammans med dragon. Vänd sedan kycklingbitarna i paneringen, det ska täcka runt om. Låt gärna köttbitarna vila i kylen en stund så sätter sig paneringen bättre.

4. Stek kycklingbitarna i smör, några minuter på varje sida. Salta och peppra efter smak.

Servera tillsammans med ris eller rostade grönsaker och en god chutney.

Recept: Johan Gunnarsson  Foto: Sara Ringström


 

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB