Startsida / Inlägg

På gymmet är vi jämlika

av Mats Strandberg i Söndag

strandberg_byline_blogg_OBS_LOW.jpgDet går många rykten om Jennifer Lopez divalater. Ett av de mer bisarra är att hon kräver att mjölken ska röras medsols i hennes kaffe – annars blir det divautbrott av episka proportioner. Det låter kanske otroligt, och jag har ingen aning om just det här ryktet är sant. Jag vet bara att jag jobbade som nöjesjournalist i många år, bland annat på TV4 under åren då världsstjärnorna vallfärdade till ”Sen kväll med Luuk”. Och jag tror inte längre att NÅGOT är för bisarrt för att vara sant. Vissa stjärnor blir monster. Som mycket, mycket bortskämda barn testar de ständigt nya gränser, men stöter aldrig på motstånd. Stjärnorna kan få precis vad som helst ordnat åt dem. Och jag har alltid tänkt att deras perfekt trimmade kroppar är ännu ett exempel på det. Hur svårt kan det vara, fnös jag, att hålla sig i form när man har tränare och dietister, och en stab av assistenter som ser till att man alltid har nya och fräscha träningskläder?

För ett par månader sen började jag träna med en personlig tränare. Jag var tvungen att göra något drastiskt. Jag sitter hemma och skriver hela dagarna, i ställningar som är ergonomiska mardrömmar, och min ryggrad hade blivit så lik en ostkrok att jag inte velat möta Maria Montazami i en mörk gränd. Ändå trodde jag att jag var ganska vältränad. Helt okej, i alla fall. Men redan under mitt första pass insåg jag att det inte alls blir lättare med en tränare. Tvärtom blir det mycket JOBBIGARE. När jag tränar ensam slutar jag ju när jag inte tror att jag ska orka mer – min tränare tycker däremot att det är först då som den verkliga träningen börjar. Jag vill ofta döda honom med skivstången, och skulle kanske ha gjort det om jag bara haft några krafter kvar. Men efteråt älskar jag min plågoande, för allt han lyckats få mig att göra. Jag håller på att utveckla mitt första masochistiska förhållande.  

Och även om mitt liv inte går att jämföra med stjärnornas, så är vi åtminstone jämlika på gymmet. För även om P Diddy har anställda som håller i hans paraply, så kan ingen annan lägga sig i bänkpressen åt honom. Jennifer Lopez kanske tvingar gymmet att måla om väggarna i exakt rätt vit nyans innan hon sätter sin fot där. Mariah Carey kanske har Cristal i sin träningsflaska. Men ingen kan göra deras situps. 

Det är en konstigt trösterik tanke.

 

 

Skärmavbild 2012-01-13 kl. 13.12.29.png
 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist, Elvira Barsotti, Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB