Startsida / Inlägg

Dansfebern sprider sig

av Erika Scott, Aftonbladet

Skärmavbild 2011-06-15 kl. 16.59.01.pngEn av mina absoluta favoriter i reklamsammanhang är Viking line-klassikern där överförfriskade kryssningspassagerare åmar sig på ett fullsatt discogolv. Filmens genialitet? Den skyhöga humor- och igenkänningsfaktorn. För har du inte själv studsat omkring som en speedad tennisboll till The weather girls och It’s raining men, så har du definitivt (med ett rejält grepp om skämskudden) betraktat smådragna vänner som gjort det.

Redan de gamla romarna kände till fenomenet, sammanfattat av Marcus Tullius Cicero: ”Nemo enim fere saltat sobrius, nisi forte insanit”. Alltså: ”Ingen dansar nykter, såvida han inte är vansinnig”.

Men helt skruvat är det inte att ta en svängom då och då, eftersom dansträning har visat sig vara rena dunderkuren för humör, flås och midjemått. I TV4:s Let’s dance vittnar kändisarna säsong efter säsong hur deras siluetter krymper i jakten på de perfekta slow fox- samba- och tangostegen. Fjolårets vinnare Jessica Andersson blev av med sju oönskade kilon och tvåan Frank Andersson hela 15.

Årets underdog, Camilla Henemark, klev in i tävlingen med usel självkänsla och extremdålig kroppskontroll. MEN (för att citera judge Tony) efter sju veckor har La Camilla inte bara vunnit tittarnas hjärtan, utan också en ny figur. Hennes midja har minskat drygt sex centimeter, avslöjar hon för Söndags Hanna Radtke i dagens tidning. Faktum är att Henemark mår bättre än på 25 år, tack vare danspartnern Tobias Karlssons coachning och två tuffa danspass om dagen.

Inspirerad? På sidorna 32–33 får du veta hur du också blir dansgolvens stjärna.

Utan att behöva flera järn innanför västen.

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB