Startsida / Inlägg

Hank, käre Hank!

av Tommy Gunnarsson
HankWilliams1.jpg

Känner du dig låg, sviken eller bara lite ledsen? Ta då countrylegendaren Hank Williams i handen och vandra med honom längs bitterhetens stinkande stig. Att vältra sig i ynkedom är en fin gammal klassisk manlig gren. Och inget fel med det. Det är när vi erkänner att skiten finns vi kan göra oss av med den. Men Hank kunde aldrig liksom någonsin ta sig ur deppvältrandet, utan fastnade där med bägge fötterna djupt ner i den sugande, kalla leran.

Hank Williams kan som ingen annan till ett litet struttigt, glatt komp sjunga de mest bittra, cyniska sånger som över huvud taget är kända för mänskligheten. Och som han gör det. Lyssna till klassikern ”Your cheating heart” i vilken han anklagar sin fru för otrohet. Efter det vill du absolut inte vara ihop med någon mer.

Historien om Hank kan ju bara inte sluta lyckligt tänker du. Du tänker helt rätt. Hank hittades död 1953 i sin Cadillac bara 29 år gammal. Han hade injicerat vitamin B12 och morfin. I bilen låg några urdruckna ölburkar samt en nästan färdigskriven låttext.

Hans sista singel hette ”I’ll never get out of this world alive”.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Mattias Kling, Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB