Startsida / Inlägg

Hej solen, trevligt att träffas!

av Veronica Larsson, Aftonbladet

Solen skiner på Globen och jag har lyssnat på  ”Here comes the sun” fem gånger på raken. ”Here comes the sun” är Beatles finaste låt och skrevs av George Harrison under en tid då Beatlarnas liv mer handlade om kontrakt, underskrifter och pengar än om musik och kreativitet. Så här sa George Harrison själv:

”Here Comes the Sun” was written at the time when Apple was getting like school, where we had to go and be businessmen: ’Sign this’ and ’sign that’. Anyway, it seems as if winter in England goes on forever, by the time spring comes you really deserve it. So one day I decided I was going to sag off Apple and I went over to Eric Clapton’s house. The relief of not having to go see all those dopey accountants was wonderful, and I walked around the garden with one of Eric’s acoustic guitars and wrote ”Here Comes The Sun”.

Just det: George Harrison spelar Moog på låten. Bara en sån sak.

Lyssna här och bli hoppfull.

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Elin Wieslander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB