Startsida / Inlägg

Hur brukar ni göra?

av Tommy Gunnarsson
pilsner.jpg

Mmm, fredag! Både början och slutet, så att säga. Det händer att fredag innebär after work, som bekant. Och nu kommer vi till rubriken: ”Hur brukar ni göra?”.

Så här: du har stämt träff med två kompisar på en fin pub. Det sista ni sa var: ”Syns där klockan sex”. Men du är, förståeligt nog, väldigt ivrig att komma iväg och dit. Dina vänner är ju så roliga! Du stormar in på puben glad i hågen och inser att, aj fasen, du har kommit först. 

Du provar kanske att vänta lite avslappnat vid väggen, kollar sms lite för noggrannt på mobilen, sätter den ena foten framför den andra, lägger armarna i kors som för att visa: ”Nej då, jag har vänner. Jag står ju inte här helt själv neeej då”. Men vänta. Det finns en lösning.

Passande nog har min vän K myntat begreppet ”Väntöl”. Ett begrepp lika genialt som det är enkelt. I händelse av tidig ankomst till pub: beställ en väntöl. Vad annars gör man i en pub? Jo, man tar en öl. Ser dessutom helt normalt ut då man ju är i en pub. 

Trevlig helg och lycka till!

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Paula Westerberg, Frida Westergård, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB