Startsida / Inlägg

Två svenska traditioner så här års jag inte förstår mig på (och en jag vill skapa)…

av Tore S Börjesson

OK, jag kan äta det mesta utom råa rödbetor och råa morötter. Jag kan äta broccoli också. Men när folk börjar tala i tungor i total hysteri kring den här grönsaken…

sparris.jpg

… då ställer jag mig oförstående… Jag upprepar, jag kan äta det, men kom inte här och försök övetyga mig om att det är en kulinarisk upplevelse.

Låt oss gå vidare till det ljusröda  och i det stora hela smaklösa blask som alla ska ha i glasen så här års: Rosévin. Det är snyggt att titta på men det bör bara inmundigas om inget annat vin finns till hands.

rosévin.jpg

Nej, i juni, juli, augusti och, faktiskt, september också, ska det helst vara lagom kyld Chablis i glaset:

Chablis.jpg
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB