Startsida / Inlägg

Sommarens största turnéstjärna: Jessica Andersson…

av Tore S Börjesson
J.ANDERSSON.JPG

… träffade jag för ett tag sen och förutom ett snack modell större om nya kärleken Niklas Fermfelt, 28 – läs ALLT om det i dagens nummer av SÖNDAG – pratade vi om så mycket mer.

Som att ”Diggiloo” är ett jäkla skönt och inarbetat gäng:

– Förra året hade vi efterfest och satt vid ett tillfälle uppe till fem och jammade och spelade och dansade. I Hällefors var det.

Som att Jessica ÄR Miss Diggiloo:

– Jag har varit med 2003, 2004, 2005, 2006, 2009 och 2010. Jag vill komma tillbaka. Man vill komma tillbaka för att det är så jävla roligt helt enkelt. Jag älskar att jobba med de här musikerna – ja, med hela produktionen. Det är lite som ett sommarkollo som åker runt…

– Vi som är med i ”Diggiloo” skulle inte på egen hand dra publik nog för att åka genom Sommar-Sverige och köra 30 gig, det är väl bara Winnerbäck som klarar det, men tillsammans klarar vi det.

Som att Jessica syns för den stora publiken i ”Diggiloo” och i Melodifestivalen och i bland undrar man…

– Jag förstår att folk undrar över vad jag gör och hur jag tjänar mina pengar. För det blir ju så, syns det inte i media så finns det inte. Det kan vara som den här veckan: på torsdag ska jag med Ålandsbåten Cinderella och sjunga med ett band. Det är rätt vanligt, att man gästar ett band som redan repat in mina låtar och när jag kommer dit är det bara att köra. Ja, och på lördag ska jag vara med och inviga en ny arena i Linköping och på söndag ska jag vara i Karlstad och sjunga med en stor kör från Dalsland… Så – det är massa grejer hela tiden.

Som att Jessica har flera stora artistdrömmar kvar och en är…

– En egen krogshow, att göra nåt i stil med vad Lena Ph och Orup gjorde ihop. Mitt problem är att jag har för få hits men vi pratar om det, jag och producenten Patrik Krall (mannen bakom ”Diggiloo”).

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB