Startsida / Inlägg

Pressvisning Hud & Hårlaserkliniken i Stockholm

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Vissa har för lite hår på kroppen och vill ha mer. Andra tycker att de har för mycket och vill bli av med de förargliga stråna. Man blir aldrig nöjd. När Hud & Hårlaserkliniken i Stockholm bjöd in till pressvisning var det hår som stod i fokus. Mer eller mindre!

Nuförtiden finns det avancerade lasermaskiner som ska sätta sprätt på cirkulationen i hårrötterna. Trötta hårstrån blir pigga igen och vill växa. Teststolen i lasermaskinen RE:store på Hud & Hårlaserkliniken i Stockholm blev varm när många ville testa maskinen. Behagligt ljus kombineras med massage under olika tidsintervaller beroende på vad du har för problem i hårbotten. Efter 10 minuter i stolen var man totalt avslappnad och nu väntar jag bara på att Hollywoodsvallet ska infinna sig. Fas det räcker inte med en behandling…

Skärmavbild 2011-01-24 kl. 13.32.16.png
Klinikföreståndaren Magnus Lang demonstrerar hårlasermaskinen RE:store

 

– Alla typer av människor kommer hit för behandling. Män som kvinnor. Vi har exempelvis en kvinna som fått tillbaka sin bruna hårfärg efter 10 behandlingar i maskinen. Re:store stimulerar blodcirkulationen i hårsäckarna på huvudet, och väcker vi liv i hårsäckarna. Amerikanska studier har visat  att maskinen kan reducera håravfall samt stimulera hårväxten, berättar Magnus Lang klinikföreståndare på Hud & Hårlaserkliniken i Stockholm.

Men det gäller att börja i tid. Minsta lilla tecken på att huvudet börjar bli kalt, då är det dags att gå iväg om man vill rädda det som räddas kan.

– Kvinnligt håravfall ser annorlunda ut än männens. Kvinnor får tunnare och glesare hårstrån medan männen tappar sitt fläckvis, förklarar Magnus. Man talar sällan om kvinnligt håravfall, men det är lika vanligt som bland männen.

Skärmavbild 2011-01-24 kl. 13.31.58.png
Jag testar skintightening på armen. Maskinen kallas pro fractionerad laser

 

Vill man ta bort håret kan man göra det med IPL (Intensivt pulserande ljus) RE:duce kallar sjuksköterskan Maria Ekvall metoden. Kliniken har specielaicerat sig på RE-behandlingar. RE:grett (tar bort tatueringar) RE:Store (bevara håret), RE:juvenate (hudföryngring). Allting med olika nanometer i ljusbehandlingsmaskinerna.

Skärmavbild 2011-01-24 kl. 13.30.57.png
Sjuksköterskan Maria Ekvall på Hud & Hårlaserkliniken demonstrerar hur en acnebehandling går till med en profractionerad laser.

 

– Olika typer av ljus är bra för olika typer av  behandlingar. Vill du ta bort acneärr eller tatueringar behöver du använda maskiner där ljuset går djupare ner i huden, som exempelvis fractionerad laser. Vill du ha en permanent skintightening använder vi en kall laser, Erbiumlaser 1319,  förklarar Maria.

Läs mer om behandlingarna på Hårlaserkliniken

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB