Startsida / Inlägg

Pressvisning Exuviance i Stockholm

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Professorerna Eugene van Scott och Ruey Yu från USA är de som ligger bakom hela AHA-syreboomen på 90-00 talet. Företaget Neo Strata hade länge patentet på AHA och PHA syrorna, men efter ett visst antal år släpps patentskydden och just det faktum taggade igång duon att söka ett nytt patent för hudvård. Denna gång baserat på ämnet glukosamin; NeoGlucosamineTM heter det i patentet. Det nya hudvårdssystemet kallas för Exuviance Age Reverse och är inriktat på att bibehålla spänsten och fukten i huden så att den inte åldras. 

– Glukosamin finns naturligt i kroppen och avtar med åldern. Det är mest känt inom läkemedelsindustrin för att hjälpa till att hålla senor och brosk i trim. Men nu har man förstått att det även har betydelse för hudens hälsa, berättar hudterapeuten Beatrice Mathisen på Hudterapeuterna i Stockholm som ska ge mig en testbehandling med de nya produkterna.

Skärmavbild 2011-02-10 kl. 16.06.05.png
Hudterapeuten Beatrice Mathisen på Skönhetsterapeuterna jobbar med Exuviance hudvård

 

Den nya Exuviancebehandlingen börjar med rengöringsmoussen som innehåller en blandning av PHA, extrakt av aloe vera, ros, kamomill och gurka. Sedan lägger Beatrice Mathisen på en lite starkare PHA-syra som exfolierar döda hudceller och hjälper till att dämpa hudfläckar. Det pirrar i huden men är inte obehagligt. Efter det får jag ligga med en svalkande mask och hela behandlingen avslutas med en speciell ögonkräm med koffein och dagkrämen, ”dayrepair”.

– Dagkrämen innehåller antioxidanter från granatäpple, A- och E-vitamin som gör det svårare för fria radikaler att bryta ner huden och ge skador som kan uppstå i vår miljön.

Huden blir verkligen boostad av den här behandlingen, men den största effekten är att mina hudpigmenteringar har försvunnit. Jag hade några sådana på vänsterkinden. Jag blev vit som en askunge i hyn, och det har hållit i sig.

Skärmavbild 2011-02-10 kl. 16.05.05.png
huden blev återfuktad och fri från pigmentfläckar i ett svep.

 

Jag passade på att ställa en högst relevant hudvårdsfråga till Beatrice Matisen eftersom min hud är torr som fnöske!

Hur ska man sköta huden under vinterhalvåret?

– Man ska tänka på att vara försiktig med hudvården. Inget vatten på huden på morgonen exempelvis. Hyn mår bra av det skyddande fettlagret som produceras under natten. Inga aggressiva peelingar innan du ska gå ut. En bra rengöringsrutin på kvällen är att föredra, och en lite fetare kräm eftersom enbart fuktighetskräm inte räcker när det är riktigt kallt ute, säger hon.

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB