Startsida / Inlägg

Bredbent med doft av armhåla

av Nils Paulsson

Har du inte upptäckt Mischa? Då är det hög tid. Här är hennes vintips från tidningen i söndags! //Nils

mischa2.jpg

Det är som att dricka en vild, svettsyrlig zumbainstruktör. Bredbent, med böjda knän, vickande höfter och galet mycket rytm. Mixen av nysvettad armhåla, tåjams, unga krispiga nässlor, solmogen kiwi och den friska nästan fräna doften av svartvinbärsblad, är cool. 

Vinmakare De Wet vet vad han vill. Han vill att hans sauvignon blanc-vin ska ha en tydlig ton av klassisk fransk Sancerre, det är den där läckra doften av nysvettad armhåla. Det sydafrikanska klimatet, med stekande het sol, går dock inte att undvika och det bombastiska fruktiga finns i både doften och smaken, även om det är tyglat i det här fallet. 

Neethlingshof sauvignon blanc är inget komplicerat vin, utan enkelt, friskt och ungt. Och du får mycket för pengarna. Min rekommendation är ett glas välkylt vin före maten. Ett glas som är någon grad varmare, till en sashimi och sedan kyler du på det igen för att frossa loss i färsk getost, gärna sotad, tillsammans med en klick kvittenmarmelad. 

Körvel och sauvignon blanc är verkligen gott ihop. Stek fisk, bryn smör, salta, peppra, klipp över körvel och drick ett glas Neethlingshof, det räcker fint vilken dag i veckan som helst för mig.

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB