Gör gott, så gott du kan
avDu kanske ska ha middag till helgen och funderar på vad i all världen du ska bjuda på? Beslutsångesten river din arma själ och du kastar dig av och an i sömnen. Då har jag lösningen. Du ska så klart bjuda på min svåger Mats demoniska gulasch.
Du behöver:
1–1,5 kg högrev eller annat grytvänligt nötkött
2 gula lökar
1 msk paprikapulver
2 tsk finhackade vitlöksklyftor
1 tsk stött hel kummin
1/2 tsk cayennepeppar
Lite spiskummin
2 tärningar mörk oxbuljong
1 röd paprika
1 gul paprika
Rött vin
Tips: Öka kryddorna om du vet med dig att gillar mustiga och kryddiga grytor.
Gör så här:
1. Bryn köttet med smör i omgångar i en stekgryta. Salta och svartpeppra. Lägg åt sidan eftersom.
2. Fräs lök, paprika, kryddor och tomatpuré.
3. I med köttet och veva runt lite.
4. Häll i rött vin och vatten så att det täcker. Och i med buljongtärningarna.
5. Låt puttra under lock.
6. Låt puttra ännu lite mer. När jag gjorde den här grytan sist så puttrade den i över fyra timmar, tills det nästan blev en sönderfallen massa. Det där är ju en smaksak.
TIps: När det återstår cirka en timme kan du ta bort locket får att koka bort lite vätska. Runda av med en stor klick smör!
Tillbehör:
Gnocchi di patate, ris, kokt potatis eller bara lite gott bröd. Sallad då? Visst, om du absolut måste.
Dryckesförslag: Det här vinet var fint till!