Startsida / Inlägg

Gör gott, så gott du kan

av Tommy Gunnarsson

Du kanske ska ha middag till helgen och funderar på vad i all världen du ska bjuda på? Beslutsångesten river din arma själ och du kastar dig av och an i sömnen. Då har jag lösningen. Du ska så klart bjuda på min svåger Mats demoniska gulasch.

Du behöver:

1–1,5 kg högrev eller annat grytvänligt nötkött

2 gula lökar

1 msk paprikapulver

2 tsk finhackade vitlöksklyftor

1 tsk stött hel kummin

1/2 tsk cayennepeppar

Lite spiskummin

2 tärningar mörk oxbuljong

1 röd paprika

1 gul paprika

Rött vin

Tips: Öka kryddorna om du vet med dig att gillar mustiga och kryddiga grytor.

 

Gör så här:

1. Bryn köttet med smör i omgångar i en stekgryta. Salta och svartpeppra. Lägg åt sidan eftersom.

2. Fräs lök, paprika, kryddor och tomatpuré.

3. I med köttet och veva runt lite.

4. Häll i rött vin och vatten så att det täcker. Och i med buljongtärningarna.

5. Låt puttra under lock.

6. Låt puttra ännu lite mer. När jag gjorde den här grytan sist så puttrade den i över fyra timmar, tills det nästan blev en sönderfallen massa. Det där är ju en smaksak.

TIps: När det återstår cirka en timme kan du ta bort locket får att koka bort lite vätska. Runda av med en stor klick smör!

Tillbehör:

Gnocchi di patate, ris, kokt potatis eller bara lite gott bröd. Sallad då? Visst, om du absolut måste.

Dryckesförslag: Det här vinet var fint till!

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB