Startsida / Inlägg

Trestegsraket mot pigmentfläckarna

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Nu när solbrännan har flagnat ser man vad huden fått utstå under sommaren. En pigmentfläck är ju initialt en hudförändring som, om inte annat, är ett kosmetiskt dilemma för många.

På Akademiklinikens -walk in clinic- i Stockholm presenterades för pressen en ny skräddarsydd dekolltagebehandling för att mota bort melasmafläckar.

Skärmavbild 2011-10-04 kl. 11.40.32.png
Pressvisning på Akademikliniken Stureplan

Behandlingen består av 1: ljusbehandling 2: laser som tajtar till huden och 3: injektion med restylane. Det sista för att boosta upp huden eftersom solskadad hud förlorar sin elasticitet. Lagom till eftersommaren lanserar kliniken även en naturlig hudvårdserie (från 94 % naturliga ingredienser) som inriktar sig på att lösa upp fläckar i huden. Bio- Nature heter den.

– Höst och vinter är den bästa tiden att behandla pigmentfläckar i huden. Behandlar man huden med intensivt ljus eller laser så ska man inte utsätta huden för solljus alls under sex veckors tid, berättar hudterapeuten Annica Wallin på Akademikliniken Stureplan som är specialist på ljus- och laserbehandlingar.

Skärmavbild 2011-10-04 kl. 11.40.11.png
Första steget i behandlingen mot solfläckar är intensivt ljus som gör att pigmentet förintas i huden

– Huden på dekolltaget är nästan lika tunt som på ögonlocken så man måste gå försiktigt fram när man behandlar. I ansiktet tål man i allmänhetlte tuffare behandling, säger hon.

3-stegsbehandlingen är en lunchbehandling och tar mindre än en timme att genomföra och du kan gå till jobbet efter behandlingen. 

Skärmavbild 2011-10-04 kl. 11.39.54.png
Andra steget är radiovågor som tajtar till huden

 

 

Ljusbehandlingen sker med en maskin som heter E-max som är en utveckling av IPL (intensivt pulserande ljus). I samma maskin fast ur ett annat munstycke sker det andra steget i behandlingen; tightening.

– Radiovågorna värmer upp huden så att den blir tajtare och Restylane Vitale injicerar man under huden för att den ska återfå sin förlorade elasticitet. Redan efter några dagar kan man se att pigmentfläckarna bleknar. Initialt så blir fläckarna mörkare för att sedan blekna för gott. Efter behandlingen och i framtiden är det viktigt att använda solskydd, berättar sjuksköterskan Charlotte Blomberg.

Skärmavbild 2011-10-04 kl. 11.39.28.png
Sista steget i behandlingen ör Resylanebehandling som ska boosta hudens återfuktning och plumpa upp den

 

Hela behandlingen avslutas med att huden smörjs in med 7-plant serum ur Bio Nature serien, vilken innehåller sju olika blekande alpina örter. Behandlingen ska genomföras som en kur på minst tre gånger för maximal effekt och prisbilden ligger på 4 000-5 000 per gång.

 

Skärmavbild 2011-10-04 kl. 11.40.48.png
Akademiklinikens fyra senaste prudukter ur Bio Nature-serien är naturligt uppbyggda för att dämpa pigmentfläckar.
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB