Startsida / Inlägg

Hur modern får monarkin vara?

av Erika Scott, Aftonbladet

Skärmavbild 2011-06-15 kl. 16.59.01.pngPå tisdag är det högtidsstund för alla rojalister, då lillsessan Estelle döps i Slottskyrkan under överinseende av Europas blåblodiga och politiska potentater. I dagens Söndag avslöjar vår hovexpert, Jenny Alexandersson, att nätta 400 gäster är bjudna. Gissningsvis är de som tillhör den bernadottska falangen fler än antalet tillresande Ockelbobor. För, eftersom det är en tronföljare som ska upptas i Kristi kyrka, är det extra viktigt att traditionerna följs till punkt och pricka. Och självklart är det de kungliga riterna som ska bevaras, snarare än Daniels släktseder.

För hur skulle det se ut om prinsen propsade på att hans dotter skulle bära Westlings familjesärk när det finns en kunglig 106-årig version som alla bernadotter döpts i sedan Gustaf Adolf var bebis? 

Eller om Victoria bejakade sin folklighet fullt ut och beställde en flaska kranvatten från Bagarmossen till dopfunten istället för, som nu, H2O från en källa på Solliden?

Jo, det ska jag tala om: Den kungliga glansen skulle mattas ännu lite mer. Att Victoria gjorde sin personlige tränare till prins var vågat nog. Många hovfanatiker tyckte att en man av folket som gemål till vår blivande drottning var så nymodigt att det skulle utarma monarkin.

Modernast av allt vore så klart om Vickan och Danne skulle skippa dopets heliga sakrament och ställa till med en rejäl namngivningsbaluns för Estelle Silvia Ewa Mary. Men, då skulle kungakramarna säkerligen få tokfnatt, kicka ut kronprinsessparet från Haga slott ögonaböj och forsla dem till en hyrestrea. 

I Bagarmossen.

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB