Startsida / Inlägg

Grattis alla introverta!

av Söndagsredaktionen

Lejon, uggla eller St Bernhard? Jag velar i några minuter innan jag placerar mig på en stol mellan de tvärsäkra lejonen och flocken med trofasta hundar.

Aftonbladets alla chefer trummas igenom samma ledarskapskurs och Putte, kursledaren, har just bett oss välja hörna, beroende på vilken så kallad chefsarketyp vi identifierar oss mest med.

De extroverta lejonen jagar fort framåt, handlar ­intuitivt och ser sällan i backspegeln, St Bernhards­jyckarna är lojala och omhändertagande, medan de ­introverta ugglorna aldrig agerar utan att ­reflektera, ­fundera och kontemplera.

Jag är ett tydligt hundlejon, låter magen stå för 99 procent av alla beslut, men skulle också pulsa en mil i meterhög snö för att rädda en vän med hjälp av en ­kagge konjak.

Jag kikar runt i rummet och fnissar när jag ser att Kristofer, Söndags biträdande redaktör, slagit sig ner mitt i en skock ugglor. För Kristofer har dubbats till ”förnuftets röst” av redaktionen och ”Mr Introvert” av sig själv. Han gillar att verka i det dolda, snickra i sin friggebod och har inget som helst behov av sociala medier-bekräftelse.

Medan jag lägger ut skojiga bilder på ­familj och vovve på Facebook och hoppas på många tummar upp, uppdaterar han sin status en gång per år: På sin födelsedag, och då för att ödmjukt tacka för gratulationerna. När han avslöjar att han förlorat sin Twitteroskuld för ett par månader sedan, med tillägget: ”Men jag vet inte vad jag ska twittra om”, bryter arbetskompisarna ut i unisont gapskratt.

Skrattar bäst som skrattar sist. Enligt Gunilla ­Granqvists nyårs­spaning på ­sidorna ­44–45 är 2013 året då de ­introverta tar revansch. Eftertänksamhet, träslöjd och ruin­spaning är inne – ­skrikig ­exhibitionism helute.

Så, grattis Kristofer Forssblad Olsson. Nästa år tillhör dig och alla andra ­ugglor!

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB