Startsida / Inlägg

Chicken surprise

av Söndagsredaktionen

Här kommer det (i Söndag 6–7 januari) utlovade succéreceptet på Erikas ”Chicken surprise” (4 pers):

Du behöver:

4 kycklingfiléer

salt och vitpeppar

2 dl grädde

1 hönsbuljongtärning

purjolök alt gul eller röd lök

2 vitlöksklyftor

Ca 2 dl riven smakrik ost

Gör så här: Dela varje kycklingfilé på längden i tre delar. Lägg dem i en ugnsfast, smord form. Salta och peppra, strö över hackad lök (vilken sort är en smaksak, jag gillar purjo), vitlök och smulad buljongtärning. Häll grädden över och täck med den rivna osten. Gratinera i 200 grader, ca 20 min.

Servera med vildris och sallad med stekt halloumiost och jordgubbar, persika eller melon. Som den här nedan. Mums!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB