Startsida / Inlägg

Snopparnas tid

av Söndagsredaktionen

StrandbergbloggNYI kväll (söndag) börjar Kanal 9 sända sjätte säsongen av Mad men. Huvudrollen spelas som vanligt av Jon Hamm, men den senaste tiden har en uppstickare stulit hans stjärnstatus. Alltsammans började när några paparazzibilder, där det ser ut som om Hamm inte har på sig kalsonger under byxorna, fick internet att explodera. Nu finns det hela bloggar tillägnade bilder på hans skrev. Kalsongtillverkarna Fruit of the Loom och Jockey har erbjudit honom årsförbrukningar av småbyxor. Jonah Falcon, mannen som med sina 34 cm anses ha världens största penis, ger i intervjuer goda råd som: ”Han kan lägga den uppåt, som europeiska män.”
Skvallertidningarna är fulla med motstridiga rykten om Hamms gåtfulla, gäckande snorre; ena dagen gör han allt för att visa upp den. Nästa dag vill han bara bli plåtad från midjan och uppåt. Den globala snoppfeber Hamm orsakat har till och med blivit föremål för långa analyser
av ­”redan de gamla grekerna”-typ på kultursidor.
Jon Hamm försökte till en början hålla god min, men det är uppenbart att han börjat slakna. I podcasten The Nerdist snoppar han av ryktesspridarna: ”Jag använder kalsonger varje dag. Jag har aldrig inte använt kalsonger. … Jag har vänner med femåriga söner som ägnar sina snoppar mindre uppmärksamhet än internet bestämt sig för att ägna min. Det är barnsligt och löjligt.”

Jag kan förstå hans ståndpunkt. Uppmärksamheten är löjlig. Men Hamm har bara råkat ut för samma sak som tusentals av hans kollegor, med den enda skillnaden att de är kvinnor. Exempelvis hans Mad men-kollega Christina Hendricks, som är en av seriens bästa skådisar men mest uppmärksammas för sina bröst. Eller Anne Hathaway, som vann en Oscar för Les Miserables, men dagen efter var det hennes klänning som diskuterades världen över. Hade hon bh under? Såg man inte lite bröstvårta?
Tidigare i våras fick hon en papa­razzi­­kamera uppkörd i skrevet och fick sedan finna sig i att prata om sitt under­liv i intervjuer. För skådespelerskor har det här länge varit en del av paketet. Det är bara ovant att det handlar om just ett paket den här gången.

Strandberg
 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén, Nils Höglander och Elvira S. Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB