Startsida / Inlägg

Somna osams fungerar alldeles utmärkt

av Söndagsredaktionen

Lisa Miskovsky gör det i bastun. Löser sina problem alltså. I intervjun på erikascottbloggNYsidorna 10-11 avslöjar hon att saunan visserligen är hennes största extravagans, men likväl en lyckad investering, då det är där, i de varma ångorna, som hon grunnar och reder ut.

Själv brukar jag tjata om att troll spricker i solsken. Om att när det fula och svåra synas i skarpt ljus, får det mindre makt över oss. Om att det som känns farligt blir harmlöst om man vänder och vrider på det, medan smärta som göms, inte glöms, utan fortsätter att svida som ett skavsår i själen.

Kanske är det därför som kvällar och nätter är helt fel tidpunkt för tunga diskussioner. För vem har inte upplevt hur ett knepigt samtal barkar käpprätt åt pipsvängen i samma takt som skymningen faller?

Nej, det där med att aldrig somna osams funkar inte för mig och min make Dan. Tvärtom har vi otaliga gånger avbrutit mitt i ett relationstjafs, just för att det är svårt, för att inte säga omöjligt, att ha styr på känslorna i beckmörker.

Istället vaknar vi som vänner, för på något märkligt vis bleknar alltid vår ilska och frustration i morgonens första strålar.

Så passa på att exponera alla ondsinta trolltrynen i sommar! Låt solens glada glitter krossa dem för alltid.

Tids nog är höstdunklet över oss. Och nog vore det skönt om de tungsinta monstren håller sig undan då?

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB