Startsida / Inlägg

Det här visste ni inte om mig

av Söndagsredaktionen

erikascottbloggNYNär jag efter några dagar, som av olika anledningar skavt mer än vanligt, läser Veckans vassa-intervjun med Sonja Aldén, börjar jag fundera på hur jag själv skulle svara på frågorna. Så här kommer några exempel:

Har du någon yrkesskada? 

– Ja, jag blir extremt irriterad på felsyftningar i texter, samt när ”innan” och ”före” används fel. FÖRE solnedgången, och INNAN solen går ner, ska det vara. Nu vet ni det.

Vad vet du i dag, som du inte visste när du var 15? 

– Att det inte är en rättighet att få vara frisk.

Vem spelar huvudrollen i filmen om ditt liv? 

– Pernilla Wahlgren, eftersom många säger att vi är så ­lika. Men jag är minst 15 kilo tyngre och 15 centimeter längre än hon, så hon skulle behöva växa på alla ledder först.

Vad skulle du vilja trolla bort? 

– Fysisk och själslig smärta hos mina nära och kära.

Vad vet inte folk om dig?

– Att jag kan vifta på öronen. Med båda samtidigt och ett i taget. Det blir något för Pernilla att öva på!

Vilket är det grövsta brott du begått? 

– Jag skulle kunna dra till med fortkörning, eller att jag snattade en chokladbit när jag gick i fjärde klass, men eftersom jag är usel på att ljuga passar jag hellre. Trots att olagligheten gjordes i ungdomlig dumdristighet och är preskriberad för länge sedan, känner jag att så länge ingen har bett mig bli USA:s president, är det en byk jag helst behåller för mig själv.

Vilket är ditt favoritcitat? 

– ”Life is what happens while you are busy making other plans”, sagt av John Lennon. Det drabbar mig i magen varje gång jag läser det. Och framför allt efter några dagar som, av olika anledningar, skavt mer än vanligt.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB