Kanelbullens dag – och vad du kan göra med bullarna sen!
avTänkte du slänga de gamla bullarna som blev över efter Kanelbullens dag den 4 oktober? Hejda dig! Här är tre tips på vad du kan göra med en gammal kanelbulle.
1. Bullskorpor
4 personer, cirka 30 minuter
torra kanelbullar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Skär dina bullar i bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt torka i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna och lägg i en tätslutande burk.
Kockens kommentar: Skorpor är ju grymt bra att ha när det är fikadags. Gå till vilken ordentlig kaffebar och de har biscotti – nu kan du göra egna svenska härliga skorpor av kanelbullar!
2. Efterättspudding på kanelbulle
4 personer cirka 30 minuter
2 dl mjölk
50 g smör
0,5 dl råsocker
2 ägg
4 kanelbullar
0,5 dl russin
Gör så här:
Lägg mjölk och smör i en gryta och låt det koka upp. Vispa socker och ägg pösigt, tillsätt mjölken under vispning. Dela kanelbullarna och lägg i portsionsformar, slå på äggmjölken och strö över russin. Baka i ugnen i 175°C i 35 minuter.
Kockens kommentar: Brödpudding är en ganska vanlig dessert i många länder men har inte riktigt slagit i Sverige (än?!). Servera med en glasskula, sylt eller vispad grädde.
5. Kanelbullebruschetta
4 personer, cirka 10 minuter
2 rejäla kanelbullar, torra
1 näve hallon
10 myntablad
2 msk mascarponeost
balsamico creme, hallon
Gör så här:
Skär kanelbullarna i skivor och rosta om de inte är tillräckligt torra. Bred på lite mascarpone och strö på delade hallon. Avsluta med lite hackad mynta och ringla över balsamico crème.
Recept: Kristin Johansson
Foto: Michael Krantz
Källa: Kokaihop.se