Startsida / Inlägg

Följ med oss på kryssning!

av Söndagsredaktionen

Veronica_bloggbylineJag står på löpmaskinen på gymmet – två kilometer känns redan som fyra – när jag får ett sms: ”Såg precis Terry komma ut från toan”. Och så en smiley.

Min kompis Anna och hennes kille är i Bålsta och snart ska de kliva in i Fridegårdsskolans aula där det kommer att hållas storseans. Kön ringlar sig lång, så Anna passar på att gå på toa – man vill ju verkligen inte bli kissnödig mitt i en seans. Och det är då hon upptäcker honom: Terry Evans går ut från herrtoan. Vilken entré!

– Jag trodde inte att jag skulle få se honom före seansen, men Terry måste väl gå på toa som alla andra, konstaterar hon, lite på allvar, mest på kul, när vi drygt en vecka senare ses på en restaurang i Stockholm.

Anna har pratat om Terry Evans långt innan jag visste vem han var och långt innan han blev Söndags medium. För henne är han Terry. Efternamn är överflödigt.

Vi är olika där, Anna och jag. Medan hon ”lekte” anden
i glaset och såg glaset gå härs och tvärs mellan bokstäverna, bilda ord och balansera på bordskanten fuskade jag mig uttråkad fram med samma ”spel” (ja, efter en timme utan en rörelse puttade jag fram glaset till ”AIK är skit” för att snygga killen bredvid var AIK:are och helt ointresserad av mig. Själv hejar jag inte på lag).

Jag är en fullfjädrad skeptiker. En sån där fyrkantig ­jäkel som kommer med halvdana förklaringar. Men nu när vi sitter här och äter efter jobbet, bestämmer jag mig för att bara lyssna. Dessutom är jag nyfiken.

– Det tog en halvtimme, sen kom Terry bort till vår sida. Han hade fått kontakt med en pojke, berättar hon.

Sedan får jag höra en historia jag inte kan berätta. Den är sorglig. Den är personlig.

– Både jag och min kille fick gåshud, Terry prickade in flera detaljer, det var kusligt.

Jag lyssnar och inom mig letar jag efter logiska förklaringar. Jag kommer alltid att vara en skeptiker, men efter i kväll vet jag att allt inte är så lätt att förklara.

– Förresten, när är den där kryssningen?

– Den är i vår. Den 12 maj, svarar jag.

Så bästa Anna, och alla ni andra som gillar Terry Evans, Caroline af Ugglas och att ha kul – häng med oss på kryssning (se nedan för info)! Det kommer att bli roligt, mysigt och mystiskt. Och vem vet – kanske får ni se en helt vanlig Terry komma ut från toan.

Kryssningsannons_Lagupplost

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB