Startsida / Inlägg

Den otroliga konsten att hinna med allt!

av Söndagsredaktionen

VeronicaL_bloggbild_greenMin vän Denise föddes i staden där Jeanne d’Arc brändes på bål 1431. Redan där blir hennes liv spännande – det hjälper att ha en bra inledning på frågan: Var kommer du ifrån?

– Allt var så annorlunda där. Skolan mer strikt, ändå ­kändes det mer färgstarkt, brukar hon säga när hon berättar om tiden i sin hemstad Rouen i Normandie.

Franska namn och titlar, grannen som både rökte pipa, hade kurvig mustasch OCH basker. Lärarna som alltid drack vin till lunchen, utflykterna till gamla slott om ­söndagarna. I mina öron blir hennes barndomsskildring till storslagen film.

Redan när Denise var tio flyttade familjen till Storbritannien. Det blev ny skola, ny skoluniform, nya intressanta ­personporträtt. Sedan kom hon till Sverige. Slutade hennes liv bli intressant här, blev det stiltje?

Nej, hon gifte sig, startade egen firma, flyttade ut på ­landet, skilde sig, flyttade till staden, gifte sig igen, flyttade till USA och gick konstskola, skilde sig igen.

Nu är hon tillbaka i Frankrike, har varit gift tre gånger och däremellan haft ett otaligt antal älskare. Hon har rest till platser jag ­bara kan drömma om och är, när hon inte målar sina tavlor, en framgångsrik vinexportör.

Och nej, Denise är inte 72 år. Hon är 42! Hennes liv ­verkar vara så mycket längre och samtidigt snabbare än mitt, brukar jag tänka. Hur hinner hon ens med att bli kär så ofta? Hur hinner hon måla så mycket, resa så mycket vid ­sidan av sitt vanliga arbete? Och varför har jag inte hunnit med ens hälften av allt det där? Har vissa människor fått fler timmar per dygn?

Det här funderade jag återigen på när jag för några veckor sedan satt hos frissan och läste skvallertidningar. Kändisar är som Denise. De hinner med att hoppa på massor av jobbtåg, skilja sig och snabbt träffa en ny, gå på gym och yoga, göra en kokbok, gå på jättemånga fester och alltid ha ­roliga vänner att mingla med. Jag räknar ­efter och inser snabbt (nåja) att jag skulle ­behöva 30 år till godo för att uppnå detta.

Kayo är en av de där som har hunnit med så mycket. Hon har varit sångerska, dansare, programledare, skådespelare och schlagerartist. Nu tar hon ett nytt kliv i karriären och ställer sig på teaterscenen. ”Vissa saker i livet kan bara inte vänta”, säger hon. Jag önskar att jag hade mer Kayo i mig! På sidan 44 kan ni läsa om denna modiga, insiktsfulla människa som man inte kan annat än falla för.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB