Startsida / Inlägg

Tjuvlyssna är bättre än wi-fi

av Söndagsredaktionen

VeronicaL_bloggbild_greenVi kommer till hotellet mitt i natten. Det är mörkt. Vi är trötta och hungriga och svettiga. Men det är okej, vi låter oss inte nedslås, nu ska vi äntligen ha semester. Det är då jag ser skylten i receptionen: NO WI-FI! Herregud hur ska jag klara mig, är min första tanke. Jag måste ha kontakt med världen!

Jag känner mig febrig och börjar hetsigt planera för morgondagen: Det måste finnas uppkoppling på något fik i närheten! Det måste! Den natten somnar jag helt ­utan koll på vad som hänt omvärlden de senaste sju timmarna. Jag drömmer om krig.

När jag vaknar på morgonen skiner solen och
balkongdörren står vidöppen. Jag hör havet slå mot klipporna och häpnar över naturens ständiga överlägsenhet och det dramatiska landskapet som möter mig när jag ställer mig vid räcket. Vi, jag och mina vänner, åker till stranden. Vi badar och läser. Jag har längtat ­efter det här så länge och borde bara njuta. Men min kroniska rastlöshet smyger sig på. Tänk om jag har en massa jätte­viktiga mejl i inkorgen?

Jag går upp och sätter mig på restaurangen före de andra, grä­ver fram mobilen – men nej, ingen wi-fi här heller. Jag skickar­ några sms som inte går fram. Vad ska man göra när man sitter själv och inte har en mobil att nicka över? Den har ju ­varit min sköld så länge. Jag kapitulerar. Slutligen. Jag beställer in caprese, ett glas vitt och tänder min första semestercigg. Och det är först nu jag på riktigt inser att jag är ledig och att jag är på Sicilien. Jag är långt bort från jobb, stress och ett hem som alltid måste städas. Omvärlden ­behöver inte mig och jag behöver inte den.

Jag börjar tjuvlyssna på grannarna vid borden bredvid. Inte för att jag förstår mer än några ord italienska men ­deras språk och gester blir till små fantastiska historier i mitt huvud. Det är bättre än Wi-fi!

Vi kan alla ha svårt att varva ner när semestern börjar. För mig fungerade det med att åka bort och vara nästan skärmfri i en vecka (okej då, lyckades kolla min mejl några gånger). Men för er som inte kan ta flyget till ett annat land: På sidan 28 skriver vi om hur du kan yoga dig avslappnad när kroppen fortfarande är spänd och full med adrenalin. Det är enkla övningar som du blir lugn av.

Ha en skön semester!

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB