Startsida / Inlägg

Inget rubbar våra kattmadamer

av Söndagsredaktionen

VeronicaL_bloggbild_greenHanna hallererius rullgardina kattafinius. Gunilla grannelito krysmynta kattapultiuis. Det skulle kunna vara deras hjältenamn. Vi har nämligen två pippi­långstrumpar på redaktionen.

Eller kanske inte riktigt. De är inte föräldralösa och de sover inte vad jag vet –  sånt är minsann privat – med fötterna på huvudkudden. De har heller varken apor eller hästar runt knuten. Men de är superstarka. Och precis som Pippi älskar redigerar-Hanna och samordnar-Gunilla här på Söndag djur.

Främst och mest, och här kommer en till liten olikhet, är det katter som får deras hjärtan att bulta så där ömt, rättvist och bestämt. Pippi hade så vitt jag vet inga katter. Men jag tror minsann att om Pippi inte hade tagit sina ”jag vill aldrig bliva stur-piller”, hade hon nog blivit en Hanna eller Gunilla. Ja, om Pippi hade fått växa upp hade hon, i alla fall i min fantasi, blivit en kattmadam precis som de. Vad är då en kattmadam kanske du undrar?

Det kan jag tala om för jag känner minst två. Hanna och Gunilla inte bara har katter. De pratar katter också. ”Har du sett det här klippet? Kom hörrni och kolla!” ”Naawww, gulli gulli gull”. Inget kan störa dem när de kollar på katter på nätet. Det skulle kunna gå förbi femtio clowner utan att de ens bemödade sig med att titta upp: ”Ååhhååå, vilken liiiten. Goooosiiiig”.

Nu har de dessutom börjat prata om att starta ett kattkafé. Eller nu, de har pratat om detta sedan urminnes dagar. Jag ser det framför mig: En Villa villekulla fylld med katter och så två bestämda damer som glider omkring med skurborstar på fötterna när det ska städas. De är mycket övertygande. Plötsligt är nästan hela redaktionen kattokiga och med på noterna.

Så bli inte förvånad om Söndag en dag öppnar ett litet kattkafé. Det kommer så klart att vara söndagsöppet och det kommer att låta ”naaaaw” och ”gooooos” långt ut på gatan. Häpna heller inte om du blir uppläxad av två tuffa kattmadamer om du kommer med moraliska invändningar eller tarvliga förmaningar à la Prusseluskan.

Men vi är inte riktigt där än och i väntan på bättre tider kan ni läsa om när vår biträdande ­redaktör Monika hälsade på hos Kattstallet
utanför Stockholm. I veckans tidning blir du, som inte redan är det, med stor sannolikhet kattfrälst.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB