Startsida / Inlägg

Metoden som gör dig successful

av Söndagsredaktionen

Veronica_bloggbyline”När folk har slitet hår i Hollywood kallas det för ’successful hair’, för då betyder det att man har mycket jobb. Det är sönder och trasigt för att du arbetar hela tiden”, säger Maranda Widlund som for till Hollywood och blev stjärnornas hårstylist.

Vad listigt att ge något så trist som trasigt hår en ny innebörd, något som till och med låter bra och lyckat.

Jag har inte slitet hår längre. Jag har successful hair. Okej, inte för att jag är så fruktansvärt upptagen eller blir stajlad stup i kvarten, men vem orkar bry sig? Att jag har successful hair för att jag inte hade råd att gå till frissan den här månaden, eller för att jag aldrig orkar göra hårinpackiningar kan vi väl strunta i. Det är
ytterligheter. Successful hair! Yes jag har!

Men varför stanna där?

Jag har också ”successful fat”. Ja, vi kan väl låtsas att jag inte har haft tid att träna och att jag är så rik att jag äter flotta krogmiddagar à la Jan Stenbeck varje kväll. Sanningen; att jag har ischias, är rätt lat och älskar ost är jättetråkig. Successful fat ska bli mitt beach 2017.

Jag har en kompis som nyligen bokade en flygstol till ett varmare land. En månad innan hon ska åka vaknar hon av ett sms: Välkommen ombord på flighten. I sin iver över att hitta en billig biljett hade hon råkat se fel på datum och nu stod hon yrvaken med insikten om att hon vaskat en flygbiljett på några tusen. Åh, vad klumpigt! Men om man i stället kallar händelsen för ”successful booking”, och struntar blankt i faktumet att misstaget inte berodde på att hon bokar flygbiljetter för jämnan – det är ju så svårt att hålla koll på alla
utlandsresor, låter det lite bättre. Till och med mycket bättre.

Jag kan dra till med flera exempel, men jag tror att vi förstår det här nu. Vi kan alla få våra tillkortakommanden att låta lyckade med den här enkla Hollywood-metoden. Så nu kör vi på den tycker jag: Successful *fyll i vad du vill här*.

På sidorna 12–16 kan ni läsa om en riktig succé: Ovan nämnda Maranda Widlund tröttnade på frisörsalongen hemma i Sverige och åkte till USA. Nu stajlar hon kändisar som Kim Kardashian, Catherine Zeta-Jones och Anne Wintour.

Kändisskvaller utlovas.

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB