Startsida / Inlägg

På Söndags blogg berättar Tore mer om…

av Tore S Börjesson

KIM KÄRNFALK:

Kim.Kärnfalk.jpg

Som i likhet med mig var på ett av Rolling Stones två fabulösa gig dagarna efter varandra på Eriksbergsvarvet i Göteborg 1990.

Jag var GIVETVIS där bägge dagarna. Av det enkla skälet att där den här mannen är, där är också jag: 

keef.keef.JPG

Som bonusinfo kan jag berätta att jag var nyförälskad i en italienska som heter Silvia och hon var med mig på giget. Jag skrev fotboll på den tiden och det hade varit VM i Italien detta år 1990. Där intervjuade jag den här mannen (förlåt mig för frisyren, men den var hip sa frisörbögen som klippte mig på salongen runt hörnet från Covent Garden i London, och det, hip, kanske den var, vad vet jag…)

torediegobörjesson.jpg

Silvia hade varit värdinna på presscentret i Genua där Sverige förlorade dubbelt upp, mot Skottland och Costa Rica. Som en del i hennes utbildning till pressvärdinna hade hon hört ett längre anförande där hon – och alla andra – varnades:

HÅLL ER UNDAN JOURNALISTERNA!

DE DRICKER VÄRRE ÄN SJÖMÄN!

DE ÄR OTROGNA OCH HAR – MINST – EN KVINNA I VARJE STAD!

MAN KAN INTE LITA PÅ DOM!

Sen träffade hon mig… Vad kan man säga annat än… GRATTIS.

Nåväl.

Tillbaka till Eriksbergsvarvet 1990. Jag blir naturligtvis intresserad när Kim berättar att hon varit där. Men också milt sagt upprörd när hon sen säger att hon enkom var där för att se förbandet Dan Reed Network:

danreednetwork.jpg

Sen gick hon hem.

Hon var på Rolling Stones.

Men.

Hon.

Gick.

Hem.

Utan.

Att.

Se.

Dem.

Men det hedrar den goda Kim att hon i dag säger:

– Fatta vilken noll koll man hade.

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist, Elvira Barsotti, Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB