Startsida / Inlägg

Agneta Elmegård bakom kulisserna på årets Cannesfestival.

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Vilda fester, hollywoodkändisar och filmskandaler. Cannesfestivalen är en av världens mest mytomspunna festivaler. Söndags reporter Agneta Elmegård har fått ett exklusivt backstagepass till årets cannesfestival. Här kan ni läsa ett utdrag. Läs mer i Söndagsbilagan som ligger ute även på måndagen den 30 maj.

Skärmavbild 2011-05-30 kl. 16.41.39.png
Årets filmfestival i Cannes hade Faye Dunaway på stor bild i entrén till biosalongen

Cannes under filmfestivalen är sannolikt den mest kändistäta staden i hela världen. Alla hollywoodkändisar värda namnet rör sig hemtamt mellan hotellen, inneställena och den berömda biografen. Alla är här, i varje fall de som tycker att de är värda sin lön på filmduken. 

Skärmavbild 2011-05-30 kl. 16.40.53.png
Skådespelerska Milla Jovovich på filmpremiär till La Conquete

Cannesfestivalen är filmens olympiska spel. Här tävlas det nämligen inte bara om en guldpalm utan här tävlar jetseten om vem som har de snyggaste bilarna, de exklusivaste yatcherna och de flashigaste efterfestinbjudningarna. 

 

Skärmavbild 2011-05-30 kl. 16.40.22.png
jetsetdrottninngen Ivana Trump på festen Artists for justice and peace på Hotel Martinez

 

 

Den mytomspunna röda mattan som fyller entrén till Palais des Festivals är efter Oscarsmattan den mest prestigefyllda röda mattan man som kändis kan gå på. Många känner sig kallade men få är utvalda.

Skärmavbild 2011-05-30 kl. 16.36.05.png
Söndags reporter Agneta Elmegård på röda mattan i Cannes 2011

 

14.30

Jag sitter och tar en drink vid poolbaren bredvid entrén på Martinez. Plötsligt blir det tumult. Ut ur den svarta bilen stiger Pedro Almodovar med håret på skaft och Antonio Banderas i slitna jeans och en mörkblå T-shirt. Fotoblixtrarna firar storvilt. Folket bakom kravallstaketen skriker Antonio, Antonio, Pedro, Pedro. Mischa Barton går förbi mitt bord i vita jeans, en hudfärgad transparent topp och en enorma vit märkesväska på axeln, ingen reser på ögonbrynen åt detta. Längre bort i svarta pilotbrillor och vit glansig kavaj sitter kultskådisen Malcolm McDowell och tittar åt mitt håll. Han är här för 40 årsjubileumsfesten för sin genombrottsfilm, ”Clockwork Orange” där han spelade Alex.

Skärmavbild 2011-05-30 kl. 16.40.38.png
Naomi Campbell dansar loss på Bouglis nattklubb

 

23.00

Artists for Peace and Justies håller välgörenhetsauktion uppe på en terrass på Martinez. Plötsligt är det massor med fotomodeller i lokalen. Jag ser Angela Lindvall, Karolina Kurkova och Keira Chaplin. Jag får reda på att Roberto Cavallis mottagning på yatchen i hamnen är över och att alla supermodeller dragit hit. Jane Fonda och den legendariske musikproducenten Richard Perry sitter och skålar med Peter Fonda i ett hörn inne i lokalen. Jane Fonda, ständigt leende är spikrak i ryggen. Perry däremot…gamnacke. Och hoppsan. Han spiller ut drinken.  Peter Fonda börjar skratta och tappar sin egen drink mellan benen och skvätter ner sina beiga chinos. I andra delen av takterrassen på Martinez hänger Micha Barton, Julia Saner och loststjärnan Michelle Rodriguez.

Skärmavbild 2011-05-30 kl. 16.53.02.png
En vanlig dag på jobbet för Agneta Elmegård i Cannes
 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB