Startsida / Inlägg

Klimakteriet – sexigare än du tror

av Söndagsredaktionen

Min väninna tittar upp från sin lunchtallrik och konstaterar krasst:

– Du tror att din bästa tid är nu, men vänta bara! 

Hon är tio år äldre än jag, har tre barn som lämnat boet och ett som är flygfärdigt. Och, till skillnad från många andra kvinnor i samma ålder, tycker hon att 57 är ett alldeles förträffligt antal år att fylla och det syns. Hon är oförskämt snygg, har välmanikyrerade naglar och flott frissa. Det är uppenbart att hon har både tiden och pengarna att ta hand om sig. Inte nog med det, hon avslöjar att hennes och makens sexliv är bättre än någonsin. Hon lutar sig närmare och blinkar förföriskt: 

– Klimakteriet är toppen!
Jag häpnar. Här har jag fasat för övergångsåldern, som lär förvandla väna varelser till ruggugglor, men nu får jag veta att tillståndet inte behöver vara en förbannelse, utan tvärtom kan bli en välsignelse.
Hon, fyrabarnsmamman, poängterar befrielsen med att inte behöva oroa sig för ännu en sladdis och har dessutom i alla år haft ägglossningarna från helvetet. Nu har hennes humör gått från deppigt och ilskt, till… chillat.
– Jag känner mig mer harmonisk nu, säger hon enkelt.
Och sexet? fiskar jag. Hur kan det ha nått sådana höjder? Googla ”klimakteriet” och du får ”torra och sköra slemhinnor” i sökresultatet. Hur härligt låter det?
Min väninna fnyser:
– Man får bli lite påhittigare. Använda hjälpmedel, sexa till det lite.
Där kommer det där med tiden och orken igen. För har man inte ett gäng ungar att ta hand om, kan man ju fokusera på annat. Varandra, till exempel.
Själv har jag, enligt statistiken, cirka fem år kvar till min menopaus.
Måtte de gå fort.
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB