Startsida / Inlägg

Redaktionens värsta reseminnen, del 2 – Matförgiftning i Mexiko

av Söndagsredaktionen

I min ungdom reste jag en hel del, bland annat ”backpackade” jag genom erikascottbloggNYMexiko och Guatemala. I södra Mexiko tog jag och mitt ressällskap in på ett mycket enkelt strandvandrarhem.

Det fanns varken el eller rinnande vatten, så det var utedass som gällde. Dasset låg dessutom högt uppe på en kulle, en brant promenad på cirka 100 meter från själva huvudbyggnaden, allt för att gästerna inte skulle irriteras av flugor eller odörer.

En kväll gjorde jag misstaget att beställa ”färska”, grillade räkor på den närliggande strandkrogen. Det tog någon timme, innan jag insåg att en eller flera räkor måste ha varit skämda, för jag blev extremt illamående och drabbades av alla besvär som medföljer akut matförgiftning.

Att tvingas till toaletten en gång i kvarten i sitt eget hem är illa nog, och rena mardrömmen att behöva släpa sig uppför ett berg mitt i natten för att gå på dass. Särskilt när man har diarrée.

Utan att bli för detaljerad kan jag avslöja att jag inte hann fram i tid varje gång. Brrr.

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB