Startsida / Inlägg

The American dream – Swedish style

av Söndagsredaktionen

erikascottbloggNYNär jag vaknar vid 08.00-rycket har min man redan dragit på sig lycrabrallorna och kastat sig ut på cykeln. Själv sträcker jag lojt på mig, hasar ur sängen, brygger kaffe och gör en ost- och skinkmacka. Sedan brer jag ut Svenska Dagbladet på frukostbordet och slår på tv:n. Zappar förbi SVT:s och TV4:s morgonprogram och fastnar i TV8:s Million dollar listing New York.

Detta är ingalunda en slump. Att mixa min lördagsmorgon mellan så kallade fin- och fulmedier, är mitt ”guilty pleasure” och det bekommer mig föga att maken samtidigt trampar sig svettig runt Djurgården.

Vi är olika, helt enkelt, och medan han investerar i sin hälsa, bläddrar jag förstrött genom tidningen, samtidigt som jag ogenerat njuter av mäklarproffsens bisarra bitchighet.

Särskilt cynisk känns svenske Fredrik Eklund. I programmet porträtteras han som en fullblodsnarcissist med en fascinerande förmåga att reta gallfeber på sina två kolleger i tv-serien, Ryan Serhant och Luis Ortiz.
Framför allt på rikingen Ryan, som blir smått bindgalen så fort Fredriks namn nämns. I andra säsongens sista avsnitt fullkomligt flippar han och drar till med den ytterst genomtänkta (välregisserade?) kränkningen:

– I am the American dream, and you are just a cheap, shiny import.

Kommentaren får Eklund att kippa efter andan och efteråt berättade han hur han ”gick sönder inombords”. Själv tycker jag att den unge Ryan är ute och cyklar minst lika mycket som min make. I Magda Gads intervju får vi lära oss att Fredrik Eklund kom till New York med knappt 400 kronor på fickan och är i dag USA:s mest framgångsrike fastighetsmäklare med en personlig lön på fyra miljoner kronor.

I månaden.

Det räcker för att förtjäna epitetet ”the American dream”.

Åtminstone i min värld.

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Mattias Kling, Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB